Donateursboekje

Hier vindt u het donateursboekje die wij naar onze donateurs versturen.

Door op de link te klikken wordt er een pdf bestand geopend.

 

Papegaaien verhuizing

Juni 2015

 

Papegaaien verhuizing. 

 

Eindelijk is de verbouwing klaar, en zijn er veel takken geplaatst. Dick heeft de papegaaien losgelaten in hun nieuwe binnen verblijf. Vandaar uit kunnen zij naar buiten als zij dat willen. Sommigen hadden dat meteen door en zaten meteen heerlijk buiten. Andere moesten een paar dagen wennen voordat zij het aandurfde om door het luikje naar buiten te gaan. Het is mooi om met zonnig weer ze allemaal buiten te zien.  

 

Wij missen de apen nog altijd maar de papegaaien hebben nu een veel prettiger ruimte.  

 

 

Bertha Venema. 

 

Voorzichtig naar buiten

Maart 2015 verbouwen

Maart 2015 

 

De verbouwing. 

 

In het voorjaar wordt de Apenhof altijd opgeknapt en waar nodig gerepareerd.  

Niemand had na al de ellende de moed om daar aan te beginnen 

 

Anita was de eerste die er zin in kreeg, en het lukte haar om haar vader op te peppen.  

Het dak van het apenverblijf was slecht en lekte op enkele plaatsen.  

Anita klom op het dak met meetlint en papier, ze zei: ”zo pa nu kan je naar de bouwmarkt om hout te halen. Dick ging heel gedwee naar de bouwmarkt en in tussentijds sloopte Anita het dak eraf . Toen was er geen weg meer terug. 

 

Het was een hele klus maar nu er in die afdelingen geen apen meer zaten kon het eindelijk rigoureus aangepakt worden. De oude golfplaten waren lelijk verkleurd en daar werden ook nieuwe voor gekocht. Nu de klus bijna klaar is heeft Dick er ook weer schik in. Hij heeft in alle apenverblijven de vloeren geëgaliseerd. De vloeren waren door het dagelijks schoonspuiten met de hogedrukspuit erg ruw geworden. Nu het grote werk klaar is moeten Dick en Anita dikke takken zien te krijgen, en als die erin gewerkt zijn kunnen de papegaaien verhuizen. De apen verblijven zijn veel groter dan het papegaaien verblijf, dus de papegaaien krijgen nu een mooie, veel grotere kooi. 

 

Bertha Venema.